Biografie

Ronald Threels is zanger, dirigent en psycholoog.

Hij studeerde Klassieke Zang bij Udo Reinemann aan De Hogeschool voor Kunsten Utrecht. Aanvullend volgde hij lessen bij Ludwig van Gijsegem, Mya Besselink en Johannette Zomer. Hij treedt vaak als tenorsolist op en daarnaast was hij jarenlang lid van de basisbezetting bij de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven. Onder leiding van Patrick van der Linden zingt hij ook in het professionele kamerkoor van Ars Musica. Ronald specialiseert zich als zanger in de Barokke en Klassieke stijlperiode, ofschoon muziek uit andere tijden zeker niet geschuwd wordt. Tezamen met gambiste Margo Fontijne vormt hij het duo “Marron“.

Aan het Instituut voor Dirigenten-Educatie te Gorinchem studeerde hij koordirectie kreeg hij les van dirigent/pedagoog Joop Schets. Op het ogenblik is Ronald dirigent bij het Hervormd kerkkoor ‘s-Gravendeel.

Naast directe podiumkunst wordt Ronald geregeld gevraagd om koor- en stembouw alsmede lezingen over muziekstijlen en hun wijze van vertolking te verzorgen.

Als psycholoog/musicus zet Ronald zich vanuit therapeutisch oogpunt in om middels muziek en algemeen-creatieve beleving het welzijn van (psycho-)geriatrische patiënten en mantelzorgers te vergroten. Hij doet dat middels het verzorgen van diverse muzikale activiteiten en het ontwikkelen van creatief therapeutische (interventie-)programma’s op het gebied van muziek, klank en algehele creatieve beleving en expressie.

1 thought on “Biografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *