Lezing Johannes Passion

Op dinsdag 14 maart zal Leo Wolfs uit Oisterwijk een lezing geven over Bach’s Johannes Passion in de Maranathakerk in Woerden.

De Johannes Passion vertelt het lijdensverhaal van Christus op basis van het evangelie van Johannes. Maar wie was J.S Bach nu eigenlijk en waar komt een passieverhaal vandaan? Hoe verschilt dit werk nu eigenlijk van de Matthäus Passion en wat maakt de Johannes zo bijzonder? Door middel van beeld en geluid worden we meegenomen op reis door de tijd van Bach én de Johannes Passion.

Leo Wolfs is jarenlang docent geweest en dirigent van diverse koren. Hij schreef twee muziekboeken, geeft regelmatig muzieklezingen en luistercursussen. Onlangs gaf hij nog een lezing bij een concert van de beroemde King’s Singers.

Deze lezing vormt de opmaat voor het concert dat het Christelijk Oratoriumkoor Woerden onder leiding van Ronald Threels zal geven op zaterdag 25 maart om 20.00 uur in de Petruskerk in Woerden

De lezing wordt gehouden in de Maranathakerk, Molenvlietbaan 10 in Woerden en begint om 20.00 uur. Meer informatie en kaarten.