Meerkorig najaarsconcert

Geen diatitelDe koren s’OTTOvoces uit Brabant, het Woerdens kamerkoor, en het Christelijk Oratoriumkoor Woerden geven gezamenlijk een bijzonder meerkorig concert op 19 november. Het geheel staat onder leiding van Willem Blonk en Ronald Threels. Psalmen en andere liederen van onder andere Mozart, Mendelssohn, Lassus en Manneke worden in grotere en kleine koorbezetting afgewisseld met sfeervolle orgelwerken gespeeld door Ad van Pelt.

Vier psalmen vormen de rode draad in het concert. Psalmen 100 en 103 zijn door Heinrich Schütz op muziek gezet. In psalm 100 wordt iedereen uitgenodigd om God te eren. Psalm 103 is geschreven uit dankbaarheid voor Gods genade en liefde. Psalm 121 (Daan Manneke) is een pelgrimslied. De tocht is gevaarlijk, maar ‘de Heer houdt de wacht’. In psalm 130 (Claude Lejeune) wordt gevraagd om Gods vergeving en troost gevonden; ‘bij de Heer is genade, bij hem is bevrijding, altijd weer’.

Dit sfeervolle concert wordt uitgevoerd in de Petruskerk in Woerden, aanvang 16.00 uur (kerk open 15.30 uur). Meer informatie.