Herdenkingsconcert Katwijk aan den Rijn

Op 4 mei 2017 is er een herdenkingsdienst voor alle slachtoffers van (alle) oorlog(en) in de Dorpskerk te Katwijk aan den Rijn. Tijdens deze dienst zijn er sprekers, samenzang en zal de Christelijke Oratoriumvereniging ‘Excelsior‘ twee werken van Pärt ten gehore brengen. ‘De Profundis’ voor mannenkoor, slagwerk en orgel en ‘Da pacem Domine’ a-capella. De dienst begint om 18:30 uur en duurt tot ongeveer 19:15 uur.

Aansluitend is er een stille tocht naar het herdenkingsmonument voor de officiële herdenking om 20:00 uur en kranslegging.

Na de stille tocht en herdenking is er om 21:00 uur een herdenkingsconcert in dezelfde Dorpskerk. In dit concert zal ‘Excelsior’ onder leiding van Ronald Threels de ‘Missa Brevis’ van Joseph Haydn en ‘Remember not’ van Henry Purcell ten gehore brengen alsmede de twee eerder genoemde werken van Pärt.

Het koor wordt op orgel begeleid door Niek van der Meij en Jaap Bol op slagwerk. Het concert is gratis toegankelijk. Aan de uitgang is een collecte voor de onkosten.

Locatie: Dorpskerk, Kerklaan 12, 2223 AN Katwijk aan den Rijn